Италия 2 от 2 в Лигата на нациите след успех над Израел
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Адзурите" остават първи в групата си с шест точки от първите две срещи

Италия записа втора победа от два мача в Лигата на нациите, побеждавайки с 2:1 Израел като гост. “Адзурите” показаха същата вдъхновена игра от срещата с Франция и заслужено си тръгнаха с трите точки, които ги поставиха еднолично на първото място с шест пункта пред Франция и Белгия, които имат по три.

В 30-ата минута Федерико Димарко направи отличен център от фланга, който Давиде Фратези реализира с впечатляващ завършващ удар с гърди, за да даде преднина на Италия с 1:0.

Домакините направиха груба грешка в защита в 62-рата минута, когато Фратези отне топката в опасна зона и подаде на Джакомо Распадори. Неговият изстрел бе спасен от вратаря Герафи, но Мойс Кийн беше на правилното място, за да отбележи перфектната добавка и удвои преднината на Италия до 2:0.

В 75-ата минута Сандро Тонали добави трети гол за Италия след чудесна атака, но попадението бе отменено заради засада. След преглед на ситуацията с помощта на VAR, решението за засада бе потвърдено и голът не беше зачетен.

Точно в 90-та минута Абу Фани върна един гол за Израел, но времето не беше достатъчно за да се търси поне частичен обрат.