Италия и Испания ще определят първия финалист на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двубоят на "Уембли" е днес от 22:00 часа

Днес от 22:00 часа на „Уембли“ Италия и Испания влизат в дуел за място на финала на Евро 2020. „Ла фурия“ има леко предимство в преките двубои с 12 победи срещу 11 за „Скуадрата“, а в 13 срещи европейските колоси са стигали до равенство.

Италия излезе с лекота от групите с три поредни победи, в които не допусна гол. На осминафиналите селекцията на Роберто Манчини обаче имаше нужда от продължения, за да елиминира Австрия (2:1). В четъвртфиналите пък бе и най-сериозният тест за „Скуадрата“, когато отборът отстрани с 2:1 един от фаворитите в турнира – Белгия.

Испания от друга страна показа доста колебливи изяви до този момент. Две поредни равенства в Група „Е“ с Швеция и Полша, след което испанците разгромиха с 5:0 Словакия и продължиха напред в турнира. В двубоя с Хърватия „Ла фурия“ поведе с 3:1, но в последните пет минути допусна изравняване. Все пак Испания спечели с 5:3 в продълженията. Мястото на полуфинала испанците извоюваха след изпълнение на дузпи срещу Швейцария.

Очакванията днес са за равностойна битка, като Bet365 спорт дава леко предимство на Италия с коефициент 2.45 за победа, докато ставката на Испания е 3.00. Равенството е с 3.25.

Манчини няма да може да разчита на Леонардо Спинацола, докато селекционерът на Испания Луис Енрике ще реди състава без контузения Пабло Сарабия

Вероятни състави

ИТАЛИЯ: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Емерсон, Барела, Жоржиньо, Верати, Киеза, Имобиле, Инсиние

ИСПАНИЯ: Симон, Аспиликуета, Лапорт, П. Торес, Алба, Коке, Бускетс, Педри, Ф. Торес, Мората, Олмо