Италия се завърна на победния път, а Португалия постигна втора победа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фаворитите не допуснаха изненади при късните мачове от евроквалификациите

Италия победи Малта с 0:2 и по този начин вече заема второто място в група С. Роберто Манчини направи цели 8 промени в стартовата единайсеторка, което очевидно се оказа правилен ход. За гостите отново се разписа младия Матео Ретеги след асистенция на Сандро Тонали. Тонали даде и головото подаване за второто попадение, но този път точен бе полузащитникът Матео Песина.

Португалия стигна до доста по-убедителна победа срещу своя съперник. “Мореплавателите” разбиха Люксембург с 0:6. Мачът бе решен още преди почивката, тъй като гостите водеха с 0:4 след два гола на Кристиано Роналдо и по един на Бернардо Силва и Жоао Феликс. През второто полувреме резервата Отавио  покачи на 0:5 само две минути след като се появи на терена. В 85 – ата минута Португалия получи възможност да изпълни дузпа, която обаче бе пропусната от Рафаел Леао. Все пак Леао се реваншира на своите съотборници като отбеляза последния шести гол в срещата в 89 – ата минута. След тази победа Португалия е едноличен лидер в своята група с пълен актив от точки.

В останалите двубои също липсваха изненади. Словакия свали на земята окриления тим на Босна и Херцеговина като не допусна грешка у дома и победи с 2:0. Финландия пък победи коравия отбор на Северна Ирландия с минималното 0:1.