Резервите на Италия победиха Уелс за 3 от 3 на Евро 2020
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Скуадра адзура" се класира на 1/8-финалите като спечелил група А

Един от фаворитите на Евро 2020 Италия спечели и третия си мач в група А на шампионата, след като надви с минималното 1:0 Уелс на “Стадио Олимпико” в Рим.

Въпреки че Роберто Манчини направи почти пълна ротация на състава си от първите две срещи, “Скуадра Адзура” събра 9 точки на върха в групата си. Единственото попадение отбеляза халфът на Аталанта Матео Песина малко преди края на първото полувреме.

В 24-та минута дойде първото по-интересно положение в мача, когато Белоти беше изведен в коридор и той веднага стреля успоредно на голлинията, но Киеза не успя да я засече. Maлко след това Крис Гънтър стреля с глава след корнер и топката премина много близо до целта.

В 39-та минута Италия откри на “Стадио Олимпико”, след като Верати центрира от пряк-свободен удар, а Матео Песина отклони достатъчно топката, за да се оплете тя в далечния ъгъл на Уорд.
Резервите на Италия победиха Уелс за 3 от 3 на Евро 2020 1
Само минута по-късно халфът на Аталанта можеше да удвои, но топката мина на сантиметри от целта.

Седем минути след почивката Бернардески стреля директно от пряк-свободен удар, но топката се отклони в лявата греда на Уорд! В 55-та минута Ампаду получи директен червен картон, след като настъпи много неприятно Бернардески в глезена и то с бутонките.
Резервите на Италия победиха Уелс за 3 от 3 на Евро 2020 2
След като останаха с човек по-малко, “драконите” решиха да приемат играта по-дълбоко в собствената си половина с идеята по-скоро да не получат втори гол. На няколко пъти Киеза и Белоти се опитаха да отбележат, но Уорд се намеси на два пъти успешно.

Така и двата отбора продължават напред към елиминациите, като Уелс дори запази и второто си място пред Швейцария, които също ще са на 1/-8-финалите след победата им над Турция.

Италия: 21. Джанлуиджи Донарума, 6. Марко Верати, 8. Жоржиньо, 9. Андреа Белоти, 12. Матео Песина, 13. Емерсон, 14. Федерико Киеза, 19. Леонардо Бонучи (к), 20. Федерико Бернардески, 23. Алесандро Бастони, 25. Рафаел Толой

Селекционер: Роберто Манчини

Уелс: 12. Дани Уорд, 2. Крис Гънтър, 3. Неко Уилямс, 6. Джо Родън, 7. Джо Алън, 10. Аарън Рамзи, 11. Гарет Бейл (к), 14. Конър Робъртс, 15. Итьн Ампаду, 16. Джо Морел, 20. Даниел Джеймс

Селекционер: Робърт Пейдж

Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Стадион: Олимпико (Рим)