Ивайло Гоцев заговори за Пулев срещу Тайсън Фюри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Доста неща се случиха през последните няколко седмици във връзка с дългоочаквания двубой между българина Кубрат Пулев и британският шампион Антъни Джошуа. Двубоят планиран за новото футболни бижу на Тотнъм в сърцето на Лондон за 20-ти юни бе отложен с месец, а впоследствие се реши да бъде задържан, докато има повече яснота около случващото се с пандемията от Коронавирус. В резултат на това започнаха и спекулациите. Заговори се за битка между  Тайсън Фюри и Джошуа, която да се превърне в обединителен двубой на всички пояси в тежката дивизия на професионалния бокс. Антъни и неговият агент Еди Хърн дори изразиха желание за този бой преди задължителната битка с Кобрата.

Западни медии обаче лансираха и съвсем друг развой за нещата – Фюри да влезе в бой, но не срещу Джошуа, а срещу кубрат Пулев. Индикации за това изненадващо са дошли от мениджъра на Кубрат Ивайло Гоцев, който въпреки фокуса върху мач с Джошуа изглежда мисли за възможността неговият боец да срещне Циганския крал. По думите на Гоцев Пулев има стара история с британските боксьори, чието продължение изглежда свършва пред входната врата на Тайсън:

“Имаме история между Кубрат и тежките боксьори от Великобритания. Той победи няколко от тях”, заяви Гоцев пред Sky Sports. “Той затвори устата на Дерек Чисора, който наистина има голяма уста. Това беше чудесно! След него победи Хюи Фюри, малкият братовчед на Тайсън, което също беше доста добре. Това беше и битката, която го постави в позицията на претендент номер 1 за бой с Джошуа. Има логическа връзка между процесите. Кубрат срещу Великобритания – харесва ми как звучи! Смятам, че всички пътища водят до Тайсън Фюри. Твърдя го, защото той се показа като един от най-добрите в категорията, ако не и най-добрият! Нека се споразумеем с Джошуа, по-добрият да победи и след това ще търсим опции за мач с Фюри.”

Гоцев допълни, че би било страхотна Пулев да се изправи срещу всички британски шампиони.

“Би било страхотно Кубрат да се изправи срещу шампионите на Великобритания, не мислите ли? Умствената нагласа на Кобрата за мача с Джошуа е, че той отива на война. Отиваш на война, готвиш се здраво и съзнаваш каква е цената. Това е шансът на Кобрата да изгрее на небосклона и да стане първият шампион в тежка категория на нашата страна. За него е много вълнуващо и той прави всичко, което трябва, за да е готов за тази битка. Те са една и съща височина, имат идентична физическа сила. Нека видим кой е по-добрият боксьор и боец в тази боксова ера. Кубрат ще бъде голямо предизвикателство за Джошуа, това е всичко, което мога да кажа.”

Обобщението – виждането на Гоцев е мач с Джошуа, след което търсене на възможности за битка с Фюри. Това наистина би била една изключителна серия в кариерата на Кубрат, за която много бойци мечтаят, но малцина реализират.