Иван Гешев ще замени Красимир Балъков начело на Септември
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Иван Гешев е новият треньор на лидера във Втора лига Септември (София), който ще наследи подалия изненадваща оставка вчера Красимир Балъков, съобщиха от клуба

Иван Гешев е новият треньор на лидера във Втора лига Септември (София), който ще наследи подалия изненадваща оставка вчера Красимир Балъков, съобщиха от клуба. Гешев ще подпише дългосрочен договор в близките дни, а пред него остава същата задача – да спечели промоция в efbet Лига. В момента пловдивчанинът води втория отбор на септемврийци, който се състезава в Югозападната Трета лига.

Макар и от Пловдив, Гешев работи поне 10 години в структурата на Септември и назначението му начело на първия отбор е напълно логично. Това е човекът, който класира юношите (родени през 2003-а година) в младежката Шампионска лига. Септемврийци остават и единствения български тим, който е елиминирал поне един съперник в този турнир. Под негово ръководство те се справиха в първия кръг с албанския Академия Футболит, но след това шотландския Глазгоу Рейнджърс се оказа прекалено силен съперник.

След това той пренесе голяма част от тези играчи във втория тим на Септември, като доста от тях вече са в професионалния футбол – Красиян Колев, Симеон Александров, Мартин Стойчев, Панайот Пасков, Мартин Филипов, Стоян Стоичков.

Красимир Балъков обяви вчера, че напуска Септември и решението му изненада всички, в това число и собственика на клуба Румен Чандъров. Още повече, отборът е на 1-о място във Втора лига с 29 точки или четири преднина от 2-ия Монтана и 5 над Марек (Дупница). След паузата за националните отбори Септември ще приеме Добруджа (Добрич) на 23-и октомври.