google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Иван Колев е сред най-добре познатите български футболни специалисти в далечния Изток.

Дори няма да е далеч от истината ако се каже, че бившият наставник на Славия и младежкия национален тим е по-популярен в многомилионните Индонезия и Мианмар, отколкото у нас.

63-годишният наставник е водил националните гарнитури на двете държави, а на клубно ниво успехите му също респектират.

Този сезон, по всичко личи, Колев, който е бивш играч на Локомотив (София), се е заел с нелеката задача да сложи край на престоя на “железничарите” във втория ешелон.

Съдейки по старта, той е повече от впечатляващ – три победи в първите три кръга като две от тях бяха регистрирани на чужд терен. На всичко отгоре Локомотив демонстрира изключително солидна игра в защита и до този момент не е допуснал нито един гол.

Следящите отблизо тима не са изненадани от чудесните продукции на отбраната, тъй като там личат имената на доста качествени за родните условия изпълнители – покрай Мики Орачев и Марио Петков чудесно действат и бразилците Педро Ферари и Матеус.

Напоследък дори се заговори, че безпаричният Левски проявява интерес към Ферари. Босът на “железничарите” Иван Василев обаче побърза да отговори, че не би пуснал никой от своите футболисти да преминат в друг клуб без трансферна сума.

В предни позиции са Наско Милев и Светослав Диков, които със сигурност са в състояние да създадат сериозни главоболия за всяка една отбрана във Втора лига.

С добри изяви се отличават Илиян Стефанов и Денислав Станчев, а тийнейджърът Валентин Николов, който вече се разписа при победата над Локомотив (Горна Оряховица) във втория кръг, е напът да се превърна в откритието на сезона във второто ниво на професионалния ни футбол.

Иван Колев обаче е достатъчно опитен, за да се заблуждава от летящия старт. Нещо повече, още в снощната победа над последния в класирането Нефтохимик, дошла след гол на бранителя Мартин Василев в 93-ата минута, се видяха някои слабости.

Наставникът на Червено-черните със сигурност ги е забелязал. А дали е намерил решение за тези проблеми, предстои да научим съвсем скоро.

В следващия кръг Локо гостува на Септември, след това приема солидно стартиралия Миньор (Перник), което пък е последвано от визита на Добруджа.