Иван Вутов за положението в Берое: Ситуация, която не харесвам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Идват нови хора с някакви амбиции, но никой не знае какви пари ще похарчат и докога, както и как ще оставят клуба, когато си тръгнат", заяви славният футболист от миналото на старозагорци.

Легендата на Берое – Иван Вутов, взе отношение по темата за новите собственици на “заралии”.

Бившият наставник на Левски и помощник треньор на Етър смята, че Стара Загора е допуснала грешка с Ернан Банато.

“Имам специално мнение по въпроса, защото Стара Загора е градът, в който живея и съм дал младините си за Берое. Смятам, че това, което се направи, бе необмислено. Всичко бе опряло до ръководството на града. Когато държавата пое издръжката на клуба времената бяха добри. Но тогава се похарчиха излишно много пари, без да се мисли, че рано или късно ще дойде момент, когато тези средства, които си пропилял, няма как да ги възстановиш”, заяви Вутов.

“Детско-юношеската школа бе занижена 10 години без да се мисли за нея. Сега дойде нова ситуация, която не я харесвам, защото е закърпване на положението. Да, идват нови хора с някакви амбиции, но никой не знае какви пари ще похарчат и докога, както и как ще оставят клуба, когато си тръгнат. Никой не мисли по този въпрос, а това е голяма грешка за Стара Загора. На кметството бе лесно:

“Ето, аз ви намерих инвеститор.” Преди беше държавата, а сега е частна фирма, която няма за задача да прави футбол, а да си обиграва играчи и да ги продава, за да си прави бизнес”, коментира той пред “Тема Спорт”.