Добави коментар
"Ще кача на 90 килограма", заяви родният джудист

Българският джудист Ивайло Иванов обяви, че от следващия сезон ще смени категория до 81 килограма, в която се състезаваше досега, преминавайки при 90-килограмовите.

Решението е взето още преди Игрите в Токио, в които 27-годишният Иванов стигна до осминафиналите, където бе отстранен с „вадзари“ от Шарофидин Болтабоев (Узбекистан)

„Сменям категорията. Ще кача на 90 килограма. Причината е, че от 11 години съм на 81 килограма и често ми се налага да свалям доста килограми, а това ми идва малко в повече. Това сваляне ме кара да губя мотивация от време на време, защото прекалено много се изтормозвам. Трябва да свалям до 9-10 килограма и това е в продължение на години“, разкрива българинът, който е двукратен европейски вицешампион в категория до 81 килограма от Минск 2019 и от Прага 2020.

„Сега първо ще отпочина хубаво, ще видя момчетата си, семейството си. Може би в края на годината или в началото на следващата стартирам отново подготовка за Европейското първенство, което за първи път ще се прави в България. От Европейското ще бъда в новата категория, може би преди това ще направя и 2-3 турнира, в които да стартирам след почивката. Много е спорно дали ще ми бъде по-трудно на 90 килограма. Дори може да ми бъде по-лесно. Те са по-силни, но са и една идея по-бавни. Но пък аз със свалянето се изтощавам супер много. Вече съм се борил с момчета на 90 и ще видим какво ще се случи. Без да опитаме няма как да разберем“, допълва Иванов.

Европейското първенство по джудо за мъже и за жени ще се състои през април 2022 година в София, а Иванов се надява да изпълни целта си да спечели медал на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. „Живи и здрави се надявам да сбъдна мечтата си в Париж“, заяви джудистът ни.

Добави коментар
Гласувай: