Иванов: Губя мотивация като свалям килограми, сменям категорията
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ще кача на 90 килограма", заяви родният джудист

Българският джудист Ивайло Иванов обяви, че от следващия сезон ще смени категория до 81 килограма, в която се състезаваше досега, преминавайки при 90-килограмовите.

Решението е взето още преди Игрите в Токио, в които 27-годишният Иванов стигна до осминафиналите, където бе отстранен с „вадзари“ от Шарофидин Болтабоев (Узбекистан)

“Сменям категорията. Ще кача на 90 килограма. Причината е, че от 11 години съм на 81 килограма и често ми се налага да свалям доста килограми, а това ми идва малко в повече. Това сваляне ме кара да губя мотивация от време на време, защото прекалено много се изтормозвам. Трябва да свалям до 9-10 килограма и това е в продължение на години”, разкрива българинът, който е двукратен европейски вицешампион в категория до 81 килограма от Минск 2019 и от Прага 2020.

“Сега първо ще отпочина хубаво, ще видя момчетата си, семейството си. Може би в края на годината или в началото на следващата стартирам отново подготовка за Европейското първенство, което за първи път ще се прави в България. От Европейското ще бъда в новата категория, може би преди това ще направя и 2-3 турнира, в които да стартирам след почивката. Много е спорно дали ще ми бъде по-трудно на 90 килограма. Дори може да ми бъде по-лесно. Те са по-силни, но са и една идея по-бавни. Но пък аз със свалянето се изтощавам супер много. Вече съм се борил с момчета на 90 и ще видим какво ще се случи. Без да опитаме няма как да разберем”, допълва Иванов.

Европейското първенство по джудо за мъже и за жени ще се състои през април 2022 година в София, а Иванов се надява да изпълни целта си да спечели медал на Олимпийските игри в Париж през 2024 година. “Живи и здрави се надявам да сбъдна мечтата си в Париж”, заяви джудистът ни.