Ивелин Попов: “Предложил съм трима за капитан на националния”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Бившият капитан на националния отбор Ивелин Попов обяви, че според него Петър Занев, Васил Божиков и Страхил Попов са най-подходящи за лентата в тима.

Играчът на руския Ростов, който записа 90 мача за Трикольорите, споделил мнението си и пред селекционера Георги Дерменджиев.

“Кой съм предложил аз за капитан? Предложих на г-н Дерменджиев, може да го питате –  Петър Занев, Васил Божиков или Страхил Попов.

“По-добър защитник от Петър Занев българин в родното първенство – няма в момента. Страхил Попов и Божиков се представил силно в чужбина.”

Попето се върна и към мотивите за решението да напусне националния отбор, директно обвинявайки бившият вице-президент на БФС Йордан Лечков.

“Лечков е една от причините. Не може директор да се държи така. Като си директор трябва да поддържаш футболистите. Той само казва, че ни еосигурил всичко.

“Не става така да се хулят футболистите и да има поръчкови статии срещу играчите, а ти да не си виновен, не е сериозно,” допълни Попов пред камерите на БНТ. “В Европа директорът става и си подава оставка, когато нещата не вървят.

“А сега ще съди БФС, няма да съди. Той един път не е дошъл да говори с нас човешки, бил е голям футболист, да подскаже нещо. Най-лесно е така. Не може цялата вина да е от треньорите и футболистите”