Иво Ангелов стартира от 1/8-финалите, среща шампиона на Хърватия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Петима наши борци излизат на тепиха в столицата ни

В третия ден на олимпийската квалификация в “Арена Армеец” на тепиха се качват и борците в класическия стил, сред които и пет български състезатели.

В категория до 60 килограма капитанът на тима Иво Ангелов стартира директно на осминафиналите, като негов първи опонент ще бъде шампионът на Хърватия Иван Лизатович.

При 67-килограмовите носителят на пояса „Никола Петров“ – Дейвид Димитров, ще спори за място на 1/8-финалите с Ермел Матила (Финландия), който може да се похвали със седмо място от световното първенство за юноши през 2019 година.

Бронзовият медалист от първенствата на Стария континент и планетата – Айк Мнацаканян, ще срещне в категория до 77 кг молдовеца Даниел Катарага, първенец от световния шампионат (до 23 години) за 2018 година.

Европейският вицешампион за 2020 година Даниел Александров започва участието си при 87-килограмовите с дуел с шведа Кристофър Берг, а при най-тежките – в категория до 130 кг, Радослав Георгиев стартира с осминафинална схватка с Лео Хередия (Доминиканска република).

Нашата страна вече има спечелена олимпийска квота в категория до 97 кг, която беше спечелена от Кирил Милов.

Двубоите започват в 10.00 часа и ще бъдат излъчвани на живо на сайта на световната федерация – www.uww.org.