google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Платформата Stats Perform предрича титла за Ман Сити

Манчестър Сити реализира средно по 1.6 гола на мач – най-слабо постижение на тима, откакто е оглавява от Пеп Гуардиола. Въпреки това платформата Stats Perform прогнозира, че именно Гражданите ще ликуват с шампионската титла във Висшата лига в края на сезона.

Според анализите на изкуствения интелект, чийто предвиждания се базират на на основата на показаното от всички тимове дотук в първенството и показателите им от предходни години, Сити ще финишира с 82 точки, а Ливърпул на Юрген Клоп ще остане втори със 76.

Stats Perform прогнозира също, че в топ 4 на Премиър Лийг ще попаднат още Манчестър юнайтед и Тотнъм, които ще съберат съответно 72 и 71 точки. Елитният си статут пък няма да успеят да запазаят Шефилд Юнайтед и Уест Бромич.

От Stats Perform уточняват, че прогнозите се правят приоритетно на база на настоящата форма, която има повече тежест от минали резултати.

“Това е така, защото последните мачове имат повече отношение от исторически резултати срещу същите съперници”, коментират те.

Платформа предрича по-слаба интрига има в Бундеслигата, където Байерн е абсолютен доминант в последните осем години. Изкуственият интелект дава шанс на баварците от близо 94 процента отново да са на първо място, завършвайки с 80 точки.

След баварците в класирането се нареждат Лайпциг, Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен.

Любопитна е прогнозата за италианската Серия А. Stats Perform предрича, че битката за Скудетото ще бъде между двата гранда от Милано и Ювентус, но в крайна сметка с титлата ще триумфорат Нерадзурите.

Изкуствен интелект разбуни духовете в Мърсисайд с прогнозата си 1

Най-високи са шансове за трофея на Интер – 33.8%, следван от Милан – 23.1% и настоящия първенец Ювентус – с 20.7%.

Платформата очаква смяна на върха и в Ла Лига, давайки над 60 процента шанс на Атлетико да повтори представянето си от 2014 г., когато за последно стана шампион.

Изкуственият интелект фаворизира Реал Мадрид пред Барселона за втората позиция – 78 срещу 76 точки в крайното класиране.

Във Франция Лион се движи повече от добре, но въпреки това изкуственият интелект дава шанс от 79.3% на фаворита Пари Сен Жермен да спечели нова титла.