Изобретателният Ливърпул пробива забрана с хитри прийоми
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Ливърпул продължава да демонстрира колко важно място в клубната йерархия заемат неподражаемите му привърженици.

Както вече е известно утре Червените ще вдигнат чакания 30 години шампионски трофей в английската топ дивизия на специално изграден подиум на легендарната трибуна Коп след домакинския сблъсък с Челси.

Поради мерките, наложени заради кризата с COVID-19 Висшата лига не позволява присъствието на фенове на стадионите, но ръководството на мърсисайдци не престава да намира остроумни начини за прескачане на забраната.

След преговори с шефовете на Премиър Лийг клубът вече почти успя да извоюва правото семействата на играчите и членовете на треньорския щаб да станат свидетели на грандиозната церемония на “Анфийлд”.

Днес пък се очаква Ливърпул да спечели нова битка, получавайки зелена светлина за присъствието на “ограничен брой хора” над допустимите в разпоредбите 300 души.

Мърсисайдци уверяват Висшата лига, че всички присъстващи ще носят предпазни маски и ще спазват социална дистанция от два метра.

Разбира се, край Мърси вече започнаха да се шегуват, дискутирайки колко големи са семействата на някои от играчите в тима на Юрген Клоп.

“О, ще ми е забавно да установя, че Фирмино и Салах, например, имат роднини с рижави коси и бледа кожа,” коментира привърженик на шесткратния европейски клубен първенец.

“Виж при Алисон ще е по-лесно, а и нали всички знаем колко са големи родовете в Бразилия…”

Утре Кени Далглиш, смятан от редица фенове на мърсисайдци за най-великия играч в историята на клуба ще връчи медалите на Клоп, неговия щаб и играчите. Крал Кени ще бъде асистиран от изпълнителния директор на Висшата лига Ричард Мастърс.