google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на Леганес – Мартин Ортега, направи изявление относно трансфера на нападателя Мартин Брайтхайт в Барселона. Каталунците получиха футболиста, като изплатиха обезщетение в размер на 18 милиона евро.

„Ние искаме да кажем, че съществува несправедливо правило, от което Барселона успя да се възползва. Засегнатата страна е Леганес. На нас ни беше съобщено за намерението за придобиване на играча в понеделник. Единственият ни вариант беше да активираме опцията за обратно изкупуване. Нищо друго не беше възможно да се направи, защото действията на Барселона си бяха в рамките на правилата.

Но все пак искаме да бъдем чути, защото ни нанесоха огромни и сериозни щети. Не можем да приемем, че клуб, чийто футболист е контузен и отпаднал за дълъг период от време, би могъл едностранно да осъществява трасфер и да си решава проблема за сметка на друг клуб “, каза Ортега пред Marca.

Припомняме, на Барселона бе разрешено да закупи нападател след затварянето на зимния трансферен прозорец поради контузиите на Луис Суарес и Усман Дембеле.