google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Двама корейски фенове ще получат парично обезщетение в размер на 311 долара заради неучастието на нападателя на Ювентус – Кристиано Роналдо в юлския мач срещу звездния отбор на Южна Корея, съобщава Ройтерс.

Първоначално организаторите на събитието – The Fasta Inc Corporation, съобщиха, че Роналдо ще играе поне един път, но португалецът така и не излезе на терена, а прекара целия мач на скамейката.

Двубоят беше уважен от около 63 хиляди фена и много от тях останаха разочаровани от факта, че Роналдо не излезе на терена. Някои фенове дори решиха да се разправят по законов ред и се обърнаха към съда. Тяхоното искане е за парично обезщетение, което да компенсира разочарованието им, че не успяха да се порадват дори за малко на играта на живо на своя идол.
Двама души са завели съдебни дела, с искане да им бъде възстановена цената на билета от 59 долара, както и да им бъде платено обезщетение за нанесени морални щети в размер на 847 долара.

Съдът постанови, че Fasta Inc трябва да върне на феновете 59 долара за билет, а също и 252 долара за морална компенсация.