Извънредно: Ферарио Спасов напуска Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Старши-треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов бе видимо разочарован от поражението на неговия тим от Монтана с 1:3 и играта, която показа отборът. Специалистът заяви, че поема цялата отговорност и е наясно, че е дошъл моментът, в който трябва да напусне “жълто-черните”.

“Изиграхме най-слабия си мач откакто съм начело на Ботев Пловдив. Напълно залужен успех за отбора на Монтана. Те ни превъзхождаха напълно във всички компоненти във футболната игра. Начинът, по който ние се представихме, беше за мен безкрайно разочароващ. Не съм очаквал такова поведение на футболисти, по време на самата среща. Въпреки че поведохме в резултата, загубихме безславно. Не демонстрирахме никакви футболни аргументи, не отговорихме нито на играта на съперника. Нямам обяснение. Аз винаги търся причината в мен, защото аз съм човекът, който носи отговорност за отбора. Доста разочароващо е във всяко едно отношение”, сподели треньорът на Ботев Пловдив.

“Поемам цялата отговорност и вина за това състояние, в което се намира отбора. Нямам намерение да “хвърлям” упреци към никой. Ние сме наясно с нашите проблеми. Знаем, че имаме нужда от допълнителна селекция, която по една или друга причина няма как да се осъществи. Това е състоянието, в което се намираме в момента, а то не е добро. Извинявам се на всички фенове, които ни подкрепят, за тази игра. Играчите трябва да поемат тяхната отговорсност за това, което показват по време на срещата”.

“Аз съм човек с достойнство и имам своето виждане за футбол. След като тимът не може да реагира на моите идеи и изглеждаме като отбор, който все едно не е водил тренировки и не се е готвил за мача. Ако хората, които са начело на клуба преценят, че аз вече съм се изчерпал, то няма никакъв проблем. Няма да ми е за първи път, няма и да е за последен път. Аз съм поел моята отговорност”.

“Ако взема такова решение, то ще бъде лично мое, с оглед представянето на отбора. Знам кога трябва да се прекъсне нещо и мисля, че е настъпил този момент. Именно това обмислям в момента. Когато заявя нещо си държа на думата. И след като аз съм преценил така нещатата, ще е така. След като химията е изчезнала и играеш по подобен начин, значи че аз и екипът ми не сме си свършили добре работата. Най-логичното нещо в настоящата ситуация е да се даде шанс на някой друг, който да вдигне отбора. Ботев не заслужава да изглежда така”, завърши Ферарио Спасов.