Извънредно: Левски има един ден, за да спаси лиценза за Европа
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Левски е заплашен да бъде изваден от европейските клубни турнири за следващите няколко сезона. Клубът от “Герена” трябва да намери 2 200 000 лева до утре и ако това не се случи “сините” най-вероятно ще бъдат извадени от турнирите на УЕФА. Лошата новина за “сините” фенове съобщи изпълнителният директор на клуба Павел Колев след срещата на Управителния съвет с феновете.

“Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Нашите приходи в момента са изцяло от даренията на феновете и продажби в магазините. В даден момент се надваме да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Нуждаем се от 2 милиона и 200 хиляди, за да покрием задължения към персонала. До утре вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата”, заяви Павел Колев.

“Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения – играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира. Към наши футболисти има интерес и водим разговори за трансфери, но до утре няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да се случат през август”, споделя изпълнителният директор на Левски.