Извънредно: Ливърпул и Юнайтед организират нов европейски турнир
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата английски гранда готвят промени в европейския клубен футбол

Ексклузивна новина от Острова – английските грандове Манчестър Юнайтед и Ливърпул са много близо до създаването на нов европейски клубен турнир, който ще носи името Европейска Висша лига. Двата клуба са получили подкрепа от ФИФА, съобщава Sky Sports.

Според информациите в Англия, към този момент са осигурени 6 млрд. долара за създаването на турнира от различни източници. Потърсени за преговори и за подкрепа на идеята на двата гранда от Острова са отбори от Англия, Франция, Германия, Италия и Испания. Твърди се, че ако всички те се съгласят или разногласията са минимални, то началото на нов европейски турнир може да бъде поставено още през 2022 година.

Очаква се в състезанието участие да вземат 18 тима, като турнирът ще се провежда по време на редовния сезон в Европа. Във всички преговори до този момент са участвали и представители на ФИФА.

През миналата седмица Ливърпул и Манчестър Юнайтед има друго общо предложение – революционен план „Голямата картина” за спасяването на футбола в Англия, но той не бе одобрен от повечето клубове.