Извънредно: Защитник на Ювентус е заразен с коронавирус
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Централният защитник на Ювентус Даниеле Ругани е заразен с коронавирус, потвърдиха от тима от Серия А. От клуба заявиха, че в момента 25-годишният защитник не показва признаци на симптоми на COVID-19, но е дал положителен тест.

Ругани, който има седем участия във всички състезания за Ювентус този сезон, остана резерва по време на последния мач на “старата госпожа” – победата с 2:0 над Интер на 8 март, като двубоят се проведе при закрити врати.

Ювентус в момента активира всички процедури за изолиране, изисквани от закона, включително преброяването на хората, които са имали контакт с него.

Серия “А” беше прекратена през тази седмица заради епидемията на COVID-19 като броят на загиналите в национален мащаб се увеличи с 196 до 827 за ден – скок с 31 процента.

В сряда италианската футболна централа посъветва клубовете в Серия “А”, които не участват в състезания на УЕФА, да преустановят тренировките за седем дни. Играчите от 20-те отбора от Калчото са информирани, че ще получат допълнителни инструкции за това какво поведение се очаква от тях. Италианският премиер Джузепе Конте обяви, че всички мачове, включително всички двубои от Серия А, са спрени поне до 3 април поради опасения от коронавирус.

Италианската футболна федерация (FIGC) също така призна във вторник, че сезонът в Серия А може да не приключи заради епидемията от коронавирус.