Известен медик шокиран от начина, по който е лекуван Дон Диего
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нелсон Кастро озадачен от оставянето на Марадона без лекарски надзор

Известният аржентински лекар Нелсон Кастро заяви пред местната телевизионна програма Telenoche, че смъртта на Диего Армандо Марадона от инфаркт въобще не го изненадва.

Нещо повече популярният медик не скри изненадата си от факта, че Дон Диего е бил оставен без лекарски надзор.

„Той очевидно е бил сложен пациент и е трябвало да се лекува по деликатен начин,” сподели Кастро. “В такива случай е трябвало да бъдат предвидени всевъзможните странични ефекти от всяко лекарство и да се действа като в шахмата – с няколко хода напред.

“Не знам каква доза и последователност му е предвидена, но ако ви предпишат всичко това, задължително трябва да се консултирате с кардиолог.

“Няколко от лекарствата имат страничен ефект – повишаване на сърдечната честота, и е напълно възможно да доведат до инфаркт, ако се смесят с неподходящи съставки или дозата бъде превишена.”

Кастро е убеден, че Марадона е трябвало да бъде лекуван в специализирана клиника, а не вкъщи.

„Той просто е трябвало да се лекува в специализирано лечебно заведение, а не да остава у дома без наблюдение,” категоричен е медикът. “Повтарям – контролът на състоянието и медикаментите му е бил задължителен. Учудвам се, че е бил оставен без надзор на лекар.”

Тълкуванието на Кастро идва след твърденията на дъщерите на Марадона, че не е лекуван правилно.