Жерсон Кабрал: Феновете на Левски са специални 1
0 0

Бившият играч на Левски Жерсон Кабрал сподели интересни факти около престоя си на стадион „Георги Аспарухов“ и запознанството с легендата Ривалдо в интервю пред vice.com. Крилото записа 55 мача със екипа на „сините“, в които реализира 12 гола. В момента нидерландецът защитата цветовете на кипърския Пафос.

„Престоят ми в България бе в подходящ момент. Хората казваха, че България е сива страна, но това не е точно така. София е страхотен град. Има много забавления и отлични ресторанти. Животът в България е доста евтин. Имал съм случи, когато семейството ми е било на гости, да ходим на суши ресторанти, а накрая сметките бяха около 40 евро. Преди да пристигна в Левски ме предупредиха, че в България често има забавяне на заплатите. Имах късмет обаче, че при нас всичко беше наред. Имах възможност да играя със невероятни играчи и дори такива с опит в английското първенство, като Габриел Обертан и Жорди Гомес. В отбора бе и синът на Ривалдо – Ривалдиньо. Имах възможност да се запозная с Ривалдо и това бе много специален момент за мен. Аз уважавам всички хора, независимо с какво се занимават и не се впечатлявам лесно, но тук става въпрос за Ривалдо. Беше истинска лудост. Влезе в съблекалнята и се ръкува със всички футболисти Тогава си казах: Уау! Той е тук сред нас. Истинска Легенда. Все пак Ривалдо е бил световен шампион!“.

„Левски има много специални фенове. Сещам се за едно гостуване на Лудогорец. Пътувахме около 5 часа до Разград. Когато пристигнахме видяхме много факли. Автобусът ни бе обграден от всички страни. Дори си помислих, че могат да ни нападнат. Оказа се, че това са нашите фенове. Те вече бяха там и ни подкрепяха. Докато траеше загрявката, целият сектор бе изпълнен с факли. Единственият ми неприятен помен бе, когато паднахме от Вадуц в турнира Лига Европа. Този отбор се състезаваше във второто ниво на швейцарския футбол. Трябваше да изчакаме дълго време, преди да можем да си тръгнем от стадиона. Привържениците искаха да влязат в съблекалнята. Искаха обяснение от треньора. Все пак не мисля, че имаше някаква опасност за нас, дори и да бяха влезли.. Тогава обаче се страхувахме“ – споделя Кабрал.

Футболистът разкри и подробности около живота си в Кипър:

„Тук е чудесно. Живея в самостоятелна къща в планината. Разполагам с басейн и невероятна гледка. В момента съм сам, тъй като семейството ми е в Нидерландия. Ще си призная, че съм наистина скучен човек. Хората, може би, не очакват нещо подобно от футболист, но аз предпочитам да си стоя вкъщи. Понякога излизам на вечеря или пък на плаж. Също така опичам да се разхождам“ – завърши интервюто нидерландецът.