Йомов: “Не съм и помислял да се връщам в Левски!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бързоногото крило признава, че един от най-хубавите моменти в кариерата му е бил, когато е вкарал на Сините

Само за няколко седмици след трансфера си от Славия, Георги Йомов се превърна в една от основните фигури на ЦСКА София, като качествата му не останаха незабелязани дори за чуждите специалисти.

Именно българският национал беше единственото име от състава на Червените, споменато от наставника на ЧФР Клуж Дан Петреску след победата на румънския шампион в мача за Лига Европа в четвъртък.

Самият Йомов пък е юноша на Левски и внук на някогашния любимец на феновете на Сините Тодор Барзов, но е категоричен, че не пази никакви сантименти към клуба от “Георги Аспарухов”.

Нещо повече, Георги заяви, че на Герена не са го оценили и не са го искали.

“Никога не съм и помислял да се връщам в Левски,” заяви той пред “Код Спорт”. Там съм бил като малък, това няма нищо общо. Той е играл за Левски, аз играя за ЦСКА. Какво коментирахме с него? Той ми каза, че за мен най-важно е да се развивам.

“Това е главното, което трябва да направя. И за секунда не съм се замислял да подпиша с ЦСКА. Нямам болни амбиции към Левски и не съм фен на Левски, че да съм се колебаел да направя този трансфер.

Йомов: "Не съм и помислял да се връщам в Левски!" 1

“Просто не ме искаха там, не ме оцениха, нямаха желание да подпишат договор с мен. Събрах си нещата и си тръгнах. Общо взето беше това. След това вече почнаха обажданията – защо съм си бил тръгнал…”

Йомов разкри, че трансферът му ЦСКА се е осъществил без излишни разговори и увещания.

“Не съм толкова навътре в нещата за трансфера от Славия,” споделя той. “Просто ми се обадиха и ме попитаха дали съм съгласен да дойда в ЦСКА, че Славия се е съгласила за трансфера и вече всичко зависеше от мен

23-годишният Йомов заяви, че един от най-хубавите моменти в кариерата му е бил, когато е реализирал победния гол за Славия във финала за Купата на България с Левски.

“Едно от най-хубавите усещания, които съм изпитвал,” откровен е той. “Мисля, че имах сили да изтичам целия терен 10 пъти! Не може да се опише с думи. Просто беше уникално.

“Бях убеден, че съдбата един ден ще ми върне всичко. Смятах, че това е точно този момент. Така и стана, затова бях толкова сигурен в себе си.”