Кабаков надува свирката в яростно гръцко дерби
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Поканата дошла лично от Марк Клатънбърг, който оглавява съдийската комисия в южната ни съседка

Една от водещите български съдийски бригади, предвождана от Георги Кабаков, ще ръководи утре вечер дербито в гръцкото първенство между Панатинайкос и АЕК.

Двубоят между старите атински съперници на стадион “Апостолос Николаидис” е от 19.30 часа и ще бъде излъчен пряко в ефира на “Диема Спорт”.

Кабаков надува свирката в яростно гръцко дерби 1

Поканата към Кабаков и неговите асистенти Мартин Маргаритов и Диян Вълков, дошла лично от бившото съдийско величие Марк Клатънбърг.

Британският рефер, който години наред ръководеше голяма част от най-заплетените мачове във Висшата лига, както десетки двубои под егидата на ФИФА и УЕФА, включително финали на Шампионската лига и финала на Европейското първенство по футбол през 2016 година, в момента е шеф на съдийската комисия на Гърция.

Взискателният англичанин следил изкъсо успешните изяви на тримата български рефери в Европа и затова решил да им повери най-тежкия и завързан мач от поредния кръг от футболния шампионат на Гърция.

Кабаков, Маргаритов и Вълков се справиха добре със задълженията си по време на 1/16-финала в Лига Европа Антверп – Рейнжърс и се очаква да получат високи оценки. Любопитно е да се отбележи, че в тази среща Кабаков отсъди три дузпи и показа един червен картон, като мачът премина през много обрати и завърши 3:4.

Съдийски наблюдател на УЕФА в този двубой бе норвежецът Йоан Скиерволд, а делегат на Европейската футболна централа – Петер Оскам от Нидерландия. И двамата лично са изразили своето задоволство от представянето на българските съдии.