Кабаков ще ръководи Галатасарай-Копенхаген в ШЛ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българското футболно съдийство получи ново международно признание, след като екип от осем родни рефери бе назначен да ръководи двубой от елитния континентален клубен форум - Шампионската лига.

Българското футболно съдийство получи ново международно признание, след като екип от осем родни рефери бе назначен да ръководи двубой от елитния континентален клубен форум – Шампионската лига. Това е исторически пробив за българската съдийска гилдия, тъй като досега двубой от такъв ранг не е поверяван изцяло на толкова многобройна българска бригада.

Главният съдия Георги Кабаков и помощниците му Мартин Маргаритов и Диян Вълков получиха наряд за двубоя между Галатасарай (Турция) и ФК Копенхаген (Дания), който ще се състои в сряда (20 септември) от 19:45 часа на стадион „Али Сами Йен“ в Истанбул. Четвърти рефер на мача ще бъде Георги Гинчев.

Съдийската комисия на УЕФА определи Ивайло Стоянов за VAR съдия, а Драгомир Драганов – за асистент VAR съдия на споменатия двубой. Всички те ще бъдат подпомагани от Валентин Ваклинов и Светлин Велков, които ще са оператори по видео повторенията.

Преди десетина дни ръководената от Кабаков бригада се справи успешно и с европейската квалификация между Украйна и Англия, завършила 1:1 във Вроцлав.