Кабрини: “Диего щеше да е още жив, ако не беше избрал Неапол”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият световен шампион смята, че средата в Наполи се оказала пагубна за Марадона

Един от основните бранители на Ювентус и италианския национален тим от 70-те и 80-те години на миналия век – Антонио Кабрини, заяви, че житейският път на отишлия си от този свят Диего Армандо Марадона е можел да се развие по съвсем друг начин ако е бил избрал да играе в богатия италиански север, а не в бедняшкия юг.

Кабрини: "Диего щеше да е още жив, ако не беше избрал Неапол" 1
 

“Любовта на Неапол към Марадона беше силна и истинска, но нездрава,” заяви световният шампион със Скуадра адзура, който носи екипа на Юве между 1976 и 1989 година. “Това е като любовта на майката към сина, която всичко му прощава.

“В Неапол той беше недосегаем. Никой никога не би се осмелил да му каже, че греши. Той е израснал в много бедно семейство, а в този град се сблъска със същото.

“Марадона се превърна в страстен фен на Неапол, защото се отъждествяваше с този град и проблемите му. Ако например Марадона беше играл за Ювентус, той не само, че щеше да спечели повече трофеи, а дори щеше още да е жив. Обкръжаващата среда щеше да го спаси.”

63-годишният Кабрини, който спечели куп отличия с Бианконерите, записа 73 мача за Италия. След края на кариерата си той беше треньор на Арецо, Кротоне, Пиза и Новара, а между 2012 и 2017 оглавяваше женския национален тим на Италия.