Кай Хаверц иска да се присъедини към Реал Мадрид
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Германският нападател ще се радва да напусне Челси и да се присъедини към Реал Мадрид

Според информация испанското издание Mundo Deportivo, германският национал Кай Хаверц е готов да напусне Челси през летния трансферен прозорец. Интерес към футболиста има от Реал Мадрид, като той ще се радва да смени “Стамфорд Бридж” със “Сантяго Бернабеу”.

Кай Хаверц беше сред големите таланти в в света, когато се присъедини към Челси от Байер Леверкузен през 2020 г. Но той не направи много, за да оправдае шума около него, тъй като беше непостоянен през последните три сезона. Въпреки това, за да бъдем честни към него, той не е играл на двете си предпочитани позиции, а вместо това като нападател. Въпреки всичко това, 23-годишният играч е голмайстор за Челси, откакто се присъедини към тях преди три години.

Пазарната стойност на Хаверц обаче е спаднала до 60 милиона евро . Това обаче едва ли е изненадващо, като се има предвид неговата статистика от девет гола и една асистенция в 47 мача за сезона. Това не се отрази на акциите на играча на пазара, като Реал Мадрид следи ситуацията около него.

Реал Мадрид ще загуби Марко Асенсио и Еден Азар като свободни агенти през летния трансферен прозорец. “Лос бланкос” официализираха напускането на дуото с официални изявления тази седмица. Така Реал Мадрид ще търси офанзивни играчи на пазара и Хаверц се очертава като важна цел за “белия балет”.

Бившият футболист на Байер Леверкузен би се радвал да напусне Челси и да се присъедини към Реал Мадрид. Междувременно се съобщава, че Челси ще поиска 60 милиона евро, за да се раздели с него през летния трансферен прозорец.