Кайл Уокър е бил на крачка от Байерн (Мюнхен)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ставаше дума за това кой ще ми даде повече години. Байерн Мюнхен е огромен клуб и виждайки Хари Кейн там, определено това нямаше да е крачка назад."

Кайл Уокър сподели, че е бил изключително близо до преминаване в Байерн (Мюнхен) по време на изминалия трансферен прозорец, но е решил да преподпише с Манчестър Сити. Футболистът на “гражданите” привлече сериозен интерес от страна на германския шампион и призна, че е бил сериозно изкушен да премине в Байерн.

33-годишният англинчанин бе оставен извън титулярния състав на Сити за финала в Шампионската лига през юни, но в крайна сметка избра да продължи кариерата си в английския гранд.

“Бях близо до трансфер в Байерн Мюнхен, но във футбола се случват много неща. Не беше писано да се случи. Дали щях да се радвам на такова преживяване? Разбира се, че бих. Това е голям клуб и това, което направи в последните шест или седем години не може да бъде подценявано. Защо бих го пренебрегнал, ако получавам достатъчно игрово време? Това е всичко, което искам”, коментира Кайл Уокър.

“Ставаше дума за това кой ще ми даде повече години. Байерн Мюнхен е огромен клуб и виждайки Хари Кейн там, определено това нямаше да е крачка назад. В главата си винаги съм искал да играя за Манчестър Сити, но трябва да правя това, което е правилно за мен и бъдещето ми. Въпросът беше къде ще получа договор за повече години, за да играя футбол на високо ниво”, добави той.