Как Милан взе най-добрия вратар в Европа за 15 милиона евро?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вижте как "росонерите" успяха да си подсигурят услугите на Майк Манян за толкова ниска сума

Новината на деня в Италия през последните 24 часа е, че Милан и Джанлуиджи Донарума се разделят след шест години заедно. Юношата на клуба не отстъпи в исканията си да се подписва под 12 милиона евро на сезон и “росонерите” прекратиха всякакъви преговори за нов договор.

Така Донарума ще напусне като свободен агент през това лято, а вече бившият му отбор подсигури заместника му веднага. Това е Майк Манян от шампиона на Франция – Лил. Манян беше следен от редица топ клубове в Европа, като статистиката му през изминалата кампания е красноречива – французинът е стражът с най-много запазени “сухи мрежи” в Европа, оставяйки зад себе си Ян Облак, Едерсон, Тибо Куртоа и Едуард Менди.


Манян също така е трети в топ 5 първенствата по най-много предодвратени сигурни голове – средно 7.9 на мач. Трансферната сума на вратаря в Милан обаче е изненадващо ниска за статистиката му – само 15 милиона евро.

Причината за това обаче е свързана със собствеността на двата клуба. Лил, както и Милан, е собственост на американския хеджфънд “Елиът Мениджмънт”, което е улеснило максимално преговорите по тази линия, тъй като собствениците на практика са направили вътрешно придвижване на футболист между двата си клуба.