google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Реал Мадрид спечели първото си Ел Класико на “Сантяго Бернабеу” в Ла Лига от сезон 2014/2015 насам, след като надви Барселона с 2:0 и се върна на върха в класирането. Най-голямата изненада в състава на “белия балет” беше решението на Зидан да остави на пейката Менди и да се довери на Марсело, който до този момент се представяше слабо. Бразилецът се върна към най-добрите си дни тази вечер и направи най-доброто си представяне през последните два сезона. Всеки играч на Реал Мадрид направи много силен мач, за да може “белият балет” да вземе жизненоважни три точки в битката за титлата в Испания.

Колегите от ManagingМadrid са направили обстоен анализ на всеки един от игралите за Реал Мадрид в Класикото. Ето и какви са оценките на футболистите:

Тибо Куртоа- 9: Какъв сезон зе белгиецът. През тази година той се представя чудесно и продължи с добрите си изяви в най-големия мач на сезона. Само през първото полувреме направи три важни спасявания, за да спре Артур Мело и Меси да отбележат попадения.

Дани Карвахал — 9: Карвахал отнесе много критики в мача в сряда срещу Ман Сити и сега направи едно от най-добрите си представяния за Реал Мадрид. Той беше сензационен срещу Барселона. Почти перфектен в притежанието на топката. Бранителят сформира стабилно партньорство с Феде Валверде по десния фланг, за да затвърди защитната стабилност на Реал Мадрид. Блокира два опасни удара през първото полувреме, за да предотврати опасни възможности за отбелязване на гол.

Рафаел Варан – 7,5: Сигурността му във владението на топката, дори в по-предни позиции, където повечето централни бранители биха имали пробеми, е сред многото неща, които правят Рафаел Варан страхотен защитник. Неговият комфорт и самообладание позволиха на отбора да се представи силно в отбрана.

Серхио Рамос – 7,5: Агресивен и настойчив в защита – капитанът беше на ниво в “Ел Класико” като спря доста опасни атаки на “каталунците”.

Марсело — 8.5: Бразилецът, който толкова често получаваше критики през този сезон, записа едно от най-добрите си представяния за кампанията. Върна се назад в годините, за да предотврати сигурен гол, отказвайки да позволи на Лионел Меси да вкара, и го отпразнува като попадение за своя тим.

Каземиро – 8.5: Тактически добро и дисциплинирано представяне на бразилеца. Направи няколко решаващи решения, за да предотврати шанс за гол за Барселона. Всъщност той доминираше срещу Лионел Меси, правейки безброй твърди, но чисти влизания срещу аржентинеца.

Тони Кроос – 7,5: Неговият момент на блясък дойде при асистенцията на Винисиус за първия гол на Реал Мадрид. Търпеливо изчака пробива на бразилеца и след това пусна отличен пас за крилото, който прониза Тер Стеген. Може единствено да се критикуват изстрелите на Кроос към вратата на съперника. Германецът имаше три неточни удара.

Федерико Валверде – 8: Откритието на сезона за Реал Мадрид. Уругваецът се представи много силно на дясното крило. В защита, на десния фланг, той бе натоварен със задачата да спре Алба и да проследи набезите му. Също така, Валверде бе помолен да влезе навътре в трена и да покрие Френки Де Йонг. В някои моменти той беше халф бек, в други десен централен халф, а в други – дясно крило. Перфектен мач за Валверде!

Иско — 9: Иско е може би най-добрият играч на Реал през 2020 г. Той можеше да отбележи в “Ел Класико” с чудесен изстрел, който Тер Стеген някак успя да избие над гредата. Иско се представи чудесно и заради него Реал контролираше играта в средата на терена.

Винисиус Жиниор – 8: Бразилецът върши доста работа на терена, има невероятна скорост, но вземането на решения и последният пас  не бяха на ниво през по-голямата част от мача за 19-годишния футболист. Но моментът му настъпи. След като получи чудесен пас от Кроос, Винисиус клинично завърши атаката, за да даде аванс на “белия балет” и да постави тима на пътя на победата.

Карим Бензема – 7: Карим Бензема играеше добре ролята си на централен нападател, участваше в комбинации със съотборниците си и тормозеше отбраната на Барселона през целия двубой.

Смените:

Лука Модрич — 6: Появи се в игра, за да опита да внесе спокойствие в хаотичен мач. Беше близо до това да направи асистенция за попадение на Винисиус в края на мача.

Лукас Васкес – 6: Справи се със задачата си като зае ролята на Федерико Валверде за последните пет минути.

Мариано – 9: По-малко от 2 минути игра в Класикото, но това нямаше значение за Мариано. Нападателят използва своя шанс и наказа Барселона с втори гол за Реал Мадрид в срещата в добавеното време.