Какъв последен танц! Курьор изпрати Черно море на 1/4-финал за Купата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Матиас Курьор се разписа на два пъти във вратата на Локо Пловдив

Черно море надви Локомотив Пловдив с 3:1 в двубой от 1/8-финалите на SESAME Купа на България. Две попадения за “моряците” реализира Матиас Курьор, който днес изигра последния си мач за варненци. Преди срещата той получи специален плакет – признание за неговата работа на “Тича”. Точен още за домакините бе резервата Ангел Ангелов, а Локо Пловдив бе открил резултата чрез Бирсент Карагарен.

В първите минути на срещата Локомотив Пловдив имаше надмощие, като Карагарен направи пропуск. В 23-ата минута удар на Бидунга бе отразен от Дюлгеров. В 30-ата минута Мазир Сула не успя да преодолее Хоркаш и резултатът остана 0:0.

В 37-ата минута Локомотив откри резултата. Бирсент Карагарен получи топката на добра позиция и с прецизен удар я прати във вратата на “моряците” – 0:1.

Черно море отговори в добавеното време на първата част. Курьор получи подаване от Мимито и от няколко метра прати топката в мрежата на “смърфовете” – 1:1, отбелязвайки 46-ия си гол за варненския клуб.

През втората част нямаше много голови положения. В 66-ата минута домакините направиха обрат. Курьор се възползва от неразбирателство между Бидунга и Хоркаш, открадвайки топката и с точен удар я прати в опразнената врата за 2:1. Така футболистът от Мартиника реализира попадение номер 47 с екипа на Черно море.

В 86-ата минута Матиас Курьор прати топката в мрежата на “черно-белите”, но голът бе отменен. Секунди след това Курьор бе зaменен от Исмаил Иса и бе изпратен с бурни овации от феновете по трибуните.

Малко след това гостите имаха отличен шанс да изравят, но Иван Дюлгеров се намеси чудесно при удар с глава Преслав Боруков.

Черно море отбеляза трети гол в добавеното време чрез Ангел Ангелов и си осигури място на 1/4-финалите на Купата на България, присъединявайки се към Локо София, Спартак Варна, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Славия.