Каква драма! Впечатляващ обрат донесе короната на Сити (ВИДЕО)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Гражданите" станаха шампиони за осми път... и то по какъв начин!

Тимът на Манчестър Сити е новият шампион на Англия! Възпитаниците на Хосеп Гуардиола надделяха по изключително драматичен начин над Астън Вила след обрат от 0:2 до 3:2 в рамките на едва 6 минути и така триумфираха със своята осма титла в историята си.

Германският полузащитник Илкай Гюндоган бе големият герой за “гражданите”, тъй като блесна с две попадения, като най-важното от тях бе именно последното…

Ако отборът на Манчестър Сити не бе победил в днешния сблъсък Астън Вила на “Етихад”, то титлата щеше да отиде в ръцете на Ливърпул, който се наложи с 3:1 в домакинството си на Уулвърхемптън.

Срещата на “Етихад” стартира с очакван натиск на състава на домакините. В 9-а минута вратарят Робин Олсен можеше да сбърка фатално, след като опитът му за изчистване беше пресрещнат от Габриел Жезус, но за щастие на стража коженото кълбо премина встрани от вратата.

Тимът на Манчестър Сити увеличаваше натиска и направи някои нелоши комбинации около и в наказателното поле, но без последици за футболистите на Астън Вила.

В 24-ата минута Габриел Жезус намери непокрития Фил Фоудън, който шутира от границата на наказателното поле, но изстрелът му премина на сантиметри от дясната греда на Робин Олсен.

Шокът за “гражданите” обаче дойде в 37-ата минута! След страхотна атака по крилото Люка Дин с прецизно центриране качи топката на главата на Мати Кеш, който разстреля с глава Едерсон и смълча целия стадион.

Малко преди края на първото полувреме на два пъти Оли Уоткинс се озова на добра позиция за удар, но до втори гол във вратата на Сити не се стигна.

2 минути след началото на втората част след центриране на Фоудън топката стигна до Де Бройне, който обаче от изгодна позиция прати топката високо над вратата.

В 50-ата минута Габриел Жезус получи страхотно подаване от крилото, но се отчете със сериозен пропуск, след като ударът му бе неточен.

Астън Вила можеше да стигне до втори гол в 55-ата минута, но Оли Уоткинс пропусна да се разпише сам срещу Едерсон, като останаха и сериозни съмнения за засада.

В 67-ата минута домакините получиха добра възможност да се върнат в мача, но опитът на Де Бройне от пряк свободен удар не намери целта.

Само 2 минути по-късно обаче възпитаниците на Стивън Джерард реализираха втори гол във вратата на Едерсон. Олсен прати дълга топка в половината на “гражданите”, където Уоткинс я отклони с глава към Коутиньо, а там бившият футболист на Ливърпул излъга противников състезател и с удар по земя смълча “Етихад”.

Все пак отборът на Манчестър Сити върна едно попадение в 76-ата минута, когато Илкай Гюндоган се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с глава върна надеждите на своя тим.

И когато надеждите на феновете на “гражданите” отново се върнаха… футболистите на Пеп Гуардиола възстановиха равенството на таблото чрез хубав удар от дистанция на Родри в 79-ата минута.

Стадионът на Сити изригна в 81-вата минута, когато Гюндоган удвои головата си сметка в мача, след като получи страхотно подаване от Кевин де Бройне и от близко разстояние нямаше как да сбърка.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Манчестър Сити: Едерсон, Стоунс, Фернандиньо, Лапорт, Кансело, Де Бройне, Родри, Силва, Марез, Жезус, Фодън

Мениджър: Хосеп Гуардиола

Астън Вила: Олсен, Дин, Мингс, Чембърс, Кеш, Луис, Рамзи, Макгин, Буендия, Коутиньо, Уоткинс;

Мениджър: Стивън Джерард