Какво да очакваме от 23-ия кръг на efbet Лига?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
.

Днес стартира 23-ия кръг на родната efbet Лига с двубоя между Берое и Локомотив Пловдив. В Стара Загора ни очаква много оспорван мач, а ето и какво друго ще ни предложи българското първенство този уикенд:

Превю на 7Sport.net за 23-ия кръг на efbet Лига

 

Петък /17:30 ч./: Берое срещу Локомотив Пловдив

На старта на кръга един срещу друг излизат два тима от топ 6 на класирането. Берое спечели и двата си мача през 2020 година в шампионата като се изскачи до 6-ата позиция с актив от 34 точки. Тимът на Димитър Димитров надигра Етър (2:0) у дома и Витоша (2:1) като гост. Берое ще преследва пореден успех, с което да скъси разликата до топ 4. Предстоящият им опонент Локо Пловдив е втори с актив от 45 точки. “Смърфовете” разгромиха Царско село с 4:0 в миналия кръг, а преди това направиха 0:0 срещу Ботев в дербито на Пловдив. Локомотив е в серия от 2 поредни победи срещу Берое, но дали има сили за успех в Стара Загора?

Събота /12:30 ч./: Дунав срещу Ботев Враца

Съботната програма в efbet Лига стартира с двубоя между Дунав и Ботев Враца – дерби на дъното. Домакините са 12-ти в класирането с 17 точки, като същият актив има и Ботев Враца, който е на 13-ата позиция. Врачани спечелиха с 3:1 срещу Арда в миналия кръг на собствен терен и този резултат им дава поводи за оптимизъм. Дунав пък загуби и двата си мача след подновяването на шампионата и ще трябва да преобрази играта си, ако иска да се върне на победния път.

Събота /15:00 ч./: Ботев Пловдив срещу Черно море

В Коматево ще бъде много интересно. Този двубой е директна битка за място в топ 6 в първенството. Домакините от Ботев изостават в тази борба като са на 8-ото място с 29 точки, докато Черно море е на 7-ата позиция с 33 пункта – на една точка от шестия Берое. Ботев Пловдив не вкара гол в предходните си 2 срещи – 0:0 с Локо Пловдив и 0:1 срещу ЦСКА. Черно море пък направи два силни мача като взе точка от Левски с човек по-малко в миналия кръг. Тимът на Илиан Илиев ще се стреми да не загуби в Коматево и да остане близо до топ 6.

Събота /17:30 ч./: Царско село срещу ЦСКА

ЦСКА излиза за задължителна победа срещу Царско село в съботния следобед. “Червените” са на 4-ото място в класирането с актив от 43 точки, като има 2 пункта по-малко от Локо Пловдив и Левски. Домакините от Царско село пък са на 11-ото място с 19 точки. Отборът на ЦСКА се представи силно в защита като не допусна гол от Левски (0:0) и Ботев Пловдив (1:0) при подновяването на шампионата. “Армейците” ще се опитат да запазят нова суха мрежа, което да им помогне да спечелят визитата си на Царско село.

Неделя /14:15 ч./: Левски срещу Славия

Най-старото столично дерби се очаква с голям интерес този уикенд. Левски влиза като фаворит в срещата със Славия. Домакините са на 3-ото място в класирането с актив от 45 точки, колкото има и вторият Локо Пловдив. Славия пък е на 5-ата позиция в таблицата с актив от 36 пункта. “Сините” не успяха да спечелят първите си два мача след зимната пауза, след като завършиха наравно срещу ЦСКА (0:0) и Черно море (2:2). Тимът на Петър Хубчев ще преследва първи успех и се надява на четвърта поредна победа срещу Славия, като през първия полусезон Левски спечели с 2:0 в Овча Купел

Неделя /16:45 ч./: Арда срещу Лудогорец

Шампионът Лудогорец приключи участието си в Лига Европа. Разградчани загубиха мача реванш от Интер в четвъртък с 1:2 на “Джузепе Меаца” и отпаднаха от турнира с 1:4 общ резултат. Сега Лудогорец ще мисли единствено за представянето си в Лигата на Ефбет България. “Орлите” допуснаха грешна стъпка при визитата си на Етър (1:1) в миналия кръг. В неделя тимът на Павел Върба има ново гостуване – на 9-ия в класирането Арда. Лудогорец е абсолютен фаворит за победата, но не трябва да подценява двубоя, за да не си изпати. Домакините от Арда пък допуснаха две поредни загуби при подновяването на шампионата и ще бъде сериозна изненада, ако вземат нещо от мача с “орлите”.

Понеделник /17:30 ч./: Витоша срещу Етър

Кръгът ще завърши в понеделник с двубой в столицата – Витоша посреща Етър. “Бистришките тигри” са твърдо на последното място с актив от 14 точки. Тимът на Асен Букарев се изправя срещу 10-ия в класирането Етър. ‘Виолетовите’ взеха точка от Лудогорец у дома в миналия кръг, като сега ще се стремят да запишат и първа победа за 2020 година. В предходната си визита Етър загуби с 0:2 от Берое, но сега се изправя срещу доста по-слаб съперник.