Какво се случва с “Ултрас Левски” и защо вече не са на “Герена”…
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Втората най-влиятелна фракция на "сините" се сгромоляса, а индикациите са, че тя може дори да се разпадне тотално.

Безспорно втората най-влиятелна фракция в “синята” агитка след “София Запад” е тази на “Ултрас Левски”.

След серия от вътрешни сбивания и скандали организираните привърженици, които заемаха място в Сектор “А” на стадион “Георги Аспарухов”, окончателно спряха да посещават двубоите на Левски.

Какво се случва с "Ултрас Левски" и защо вече не са на "Герена"... 1

За последно представители на “Ултрас Левски” бяха организирано в мача срещу Черно море от първия пролетен кръг, когато отборът, който тогава още бе воден от Станимир Стоилов, посрещна “моряците” на стадион “Ивайло” във Велико Търново. “Сините” играха срещу варненци в старата столица, тъй като бяха наказани с лишаване от домакинство в тогавашния момент.

Оттогава емблематичната агитка не ходи на мачове, а само част от запалянковците, заставали зад знамето на “Ултрас Левски”, идват на трибуните на “Герена”, но вече в ролята само на обикновени привърженици.

Какво се случва с "Ултрас Левски" и защо вече не са на "Герена"... 2

Разследване на “Мач Телеграф” показва, че заличаването на организацията е започнало с масов вътрешен бой след поражението на Левски от Хамрун в евротурнирите.

Във фракцията, в която доскоро основна бройка фенове бяха от “South Division”, “Синя Хунта” и изгонени такива от “София-Запад”, са си спретнали масов бой още на стадион “Георги Аспарухов”, докато излизат от стадиона.

Информациите сочат, че конфликтите са се засилили още повече, след като двама от лидерите на “Ултрас Левски” – Адриан – Дългия и адашът му Адриан по прякор Щази, по различни причини ограничиха акостирането си на “Герена”.

7 Спорт научи обаче, че друга основна причина, поради която “Ултрас Левски” спря да посещава мачове на любимия си отбор, е сплашване от страна на “София Запад”.

Както е известно, неотдавна се стигна до сбиване между двете фракции, като това се случи в двубой между Левски и Ботев Пловдив на футболния комплекс в Коматево.