Какво ще ни предложи 25-ият кръг на Висшата лига?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Този уикенд ще се изиграе 25-ият кръг на английската Висша лига.

В този материал ще ви информираме за най-интригуващите двубои в “Премиър Лийг” в събота и неделя, като несъмнено ни очакват много интересни двубои.

Кръгът стартира с дерби в топ 4

В първия мач от 25-ия кръг на Висшата лига, третият в класирането Лестър Сити е домакин на четвъртия Челси. Разликата между двата отбора е цели 8 точки, така че няма как да се стигне до размяна на позициите им. “Сините” ще се стремят да не загубят, за да не изостанат от “лисиците”, докато евентуален успех за Лестър до голяма степен би им гарантирал място в топ 4 в края на сезона. Тимът на Брендън Роджърс загуби 2 от последните си 3 мача в лигата, но в миналия кръг надигра Уест Хем с 4:1 у дома и ще преследва втори пореден успех у дома. Гостите от Челси пък взеха само една точка от изминалите си 2 мача в шампионата, но все пак имат комфортен аванс от 6 точки пред петия Ман Юнайтед. Възпитаниците на Франк Лампард ще се опитат да изненадат Лестър на контра-атака и да спечелят двубоя, но предстои да видим дали лондончани имат сили да спечелят на “Кинг Пауър Стейдиъм”.

Ливърпул ще преследва 24-ата си победа в лигата

В събота следобед, Ливърпул е домакин на Саутхемптън в най-интригуващия мач от 17:00 часа. “Червените” вече имат 70 точки в актива си след само 24 изиграни срещи. През седмицата тимът на Юрген Клоп се справи с Уест Хем в отложен двубой и увеличи преднината си на 19 точки пред шампиона Ман Сити. Изглежда въпрос на време Ливърпул най-накрая да вдигне титлата във Висшата лига и всички очакват в събота още един успех за мърсисайдци.

Тежко изпитание за Ман Юнайтед на “Олд Трафорд”

Програмата в събота с мачовете от английската Висша лига ще завърши с двубоя между Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън на “Олд Трафорд”. Феновете на ‘червените дяволи’ са обнадеждени след привличането на Бруно Фернандеш, който може да дебютира срещу “вълците”. Ман Юнайтед са на 5-ата позиция в класирането и посрещат седмия в таблицата, като двата отбора са с равни точки – по 34. Наскоро “червените дяволи” надиграха своя съперник с 1:0 у дома във “ФА Къп”, но дали отново тимът на Оле Гунар Солскяер ще спечели?

Дербито на кръга е в неделя

Последният мач от 25-ия кръг на Висшата лига е и дербито на кръга – Тотнъм срещу Манчестър Сити. Жозе Моуриньо ще се опита да надхитри Пеп Гуардиола като двамата се познават отлично. Тотнъм има нужда от трите точки, за да се доближи до топ 4. В момента лондончани са на 6-ото място с актив от 34 пункта, докато четвъртият Челси има 40 точки. Ман Сити пък е на 19 точки зад лидера Ливърпул и изглежда трябва да се примири с класиране в топ 4 през този сезон. “Гражданите” имат 4 победи в изминалите си 5 мача в лигата и са в по-добра форма от своя опонент. Тотнъм спечели в миналия кръг срещу Норич у дома с 2:1, но сега ги чака много по-тежък двубой и ще трябва да направят подвиг, за да вземат трите точки.

Цялата програма за 25-ия кръг на Висшата лига

Събота:

14:30 ч. Лестър – Челси

17:00 ч. Борнемут – Астън Вила

Кристъл Палас – Шефилд

Ливърпул – Саутхемптън

Нюкасъл – Норич

Уотфорд – Евертън

Уест Хем – Брайтън

19:30 ч. Ман Юнайтед – Уулвърхемптън

Неделя

16:00 ч. Бърнли – Арсенал

18:30 ч. Тотнъм – Манчестър Сити

Всички фенове на английския футбол могат да се възползват от услугата Мач На Живо в Bet365 приложение за андроид, с която да следят събитията от двубоите в реално време на мобилните си устройства.