Калдерон: Реал Мадрид иска Салах, но не може да си го позволи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият шеф на "белия балет" Рамон Калдерон коментира евентуален трансфер на звездата на Ливърпул в Мадрид

Реал Мадрид е заинтересован да подпише с Мохамед Салах, но има проблем да си позволи привличането на нападателя на Ливърпул, смята бившия президент на клуба Рамон Калдерон. Салах открехна вратата за потенциален трансфер на “Сантяго Бернабеу” по-рано този сезон, като изрази възхищението си към “лос бланкос” и Барселона, когато обсъжда бъдещето си.

Египетският нападател все още има две години oт настоящия си договор на “Анфийлд” и въпреки че Калдерон смята, че “червените” не са склонни да продават, той е на мнение, че Реал Мадрид може да пробва оферта по-късно тази година.

Бившият президент на Мадрид каза за ON Time Sport : „Той е страхотен играч и голмайстор. Той помогна на Ливърпул, като даде всичко от себе си, но не мисля, че ще го пуснат. Може да се замислят за трансфер само ако става въпрос за много пари.

Салах е страхотен играч с фантастичен потенциал и всеки клуб иска да придобие такива таланти, но Реал Мадрид не мисля, че имат финансови възможности да подпишат с него”, коментира Рамон Калдерон.

Реал Мадрид не успява да повтори успеха на първия период на Зинедин Зидан начело на тима, като за това играе роля и преминаването на Кристиано Роналдо в Ювентус през лятото на 2018 г. Роналдо стана рекорден голмайстор на “белия балет” по време на 9-годишния му период испанската столица и изигра ключова роля в тяхната серия от три последователни трофея в Шампионската лига под ръководството на Зидан.

Оттогава Реал Мадрид не успя да премине четвъртфиналите на състезанието и въпреки че Зидан достави титла от Ла Лига по време на втория си период, те все още са сянка на отбора, доминиращ в Европа през последното десетилетие. Салах би осигурил така необходимата допълнителна мощ в нападение, заедно с Карим Бензема, който наскоро навърши 33 години, и той също може да помогне да извлече най-доброто от белгийския национал Еден Азар, който не успява да разгърне пълния си потенциал на “Бернабеу”.