Каляри отново търси нов клуб на Кирил Десподов
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският национал Кирил Десподов най-вероятно отново няма да има шансове да покаже качествата си в Серия “А”, тъй като неговият клуб Каляри му търси нов отбор. Сардинци ще се стремят да продадат българина до края на трансферния пазар, който затваря на 5 октомври, съобщава „Calcio Casteddu“.

Медията твърди, че старши треньорът на Каляри Еузебио Ди Франческо няма намерение да използва Десподов и желае да привлече други флангови футболисти. Ди Франческо е информирал ръководството на клуба за своето решение да не разчита на бившия футболист на ЦСКА.

Така Каляри ще се опита да пласира Десподов в друг отбор в последните дни на трансферния пазар. Насково Кирил Десподов привлече вниманието на Галатасарай, Лориен, Кротоне и други италиански отбори. Каляри обаче ще желае да получи сериозна сума за правата на родния национал. Според информацията на „Calcio Casteddu“, сардинци ще настояват да вземат около 4-5 милиона евро за Десподов.

През миналата кампания бившият играч на ЦСКА се състезаваше под наем в Щурм Грац и се представи на добро ниво, отбелязвайки попадения в Бундеслигата на Австрия. Преди старта на предсезонната подготовка на Каляри, Десподов се зарази с COVID-19, което наруши тренировъчния му процес. Все пак българинът записа участие в Серия А за новия сезон, след като се появи от пейката за десетина минути срещу Лацио при загубата с 0:2.