Каляри пуска Десподов само срещу изключителна оферта
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вероятността Кирил Десподов да напусне Каляри преди началото на следващия сезон е минимална, пише италианското издание Сentotrentuno в анализа си, посветен на тима от Сардиния.

„Перспективата пред Десподов е най-голяма от всички футболисти, които се завръщат в Каляри, се казва в материала. “Той има най-голям шанс да остане в отбора през новия сезон и да получи шанс да се докаже в Серия А.

“В Каляри силно вярват в качествата на българския нападател. Сезонът му под наем в Австрия с екипа на Щурм Грац вдигна цената му.

„Десподов направи поредица от мачове на високо ниво, с което предизвика вниманието на редица отбори.”

През последната седмица стана ясно, че интерес към избрания за Най-добър футболист на България за 2018 година проявяват няколко клуба, сред които гръцкия гранд АЕК Атина и новака във френския елит Лориен.

“От него се интересуват АЕК Атина и Лориен, но Каляри едва ли ще го пусне преди новият треньор да го оцени,” допълва Сentotrentunо.

Италианското издание, разбира се, допуска, че клубът от Серия А би се съгласил да пусне българския национал, в случай че получи за него “изключителна оферта”.

Каляри вече успя да запази елитния си статут. Два кръга преди края на надпреварата в Серия А тимът от Сардиния заема 14-о място с 42 точки, 10 над зоната на изпадащите.

Преди няколко дни пък Десподов, който през миналия сезон игра под наем в австрийския Щурм, заяви че иска да се бори за мястото си в Каляри и на този етап не е склонен да разглежда други предложения.