Камару Усман: Конър отказа битка с мен
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът в полусредна категория Камару Усман е готов да се бие с ирландската ММА звезда Конър Макгрегър. В началото на годината “Тhe Notorious” заяви, че тази година ще бъде силна за него и хвърли ръкавицата към всички в полусредната дивизия на най-прежната организация в света на смесените бойни изкуства. Бившият двоен шампион се закани, че ще влезе в клетката с Усман, за да му отнеме титлата. Джон Кавана се надъха и сподели, че Макгрегър може да победи Усман, но трябва да е фокусиран и мотивиран. В крайна сметка обаче не сес тигна дори до започване на преговори за подобен сблъсък, защото неотдавна Конър анонсира в социалнте мрежи, че се отказва от ММА битките и възнамерява да си даде почивка. Впоследствие беше засечен да пуши марихуана във Франция и да купонясва на партито по случай руждения си ден, където получи подарък – часовник за хиляди долари.

Оказва се обаче, че възможност за подобен бой все пак е имало, защото според шампиона в полусредна категория Камару Усман мачът е бил предложен на Конър, но той го е отказал.  Наскоро Камару Усман защити титлата си с победа над Хорхе Масвидал. Усман е успял да победи почти всички в полусредна категория и сега иска да се пробва срещу Макгрегър. Ето какво сподели Усман пред TMZ:

“Предложих шанс за титлата на Конър Макгрегър. Казах му, че може да се бие за титлата, но той остана мълчалив. Ако той иска да говори за мен, то тогава нека дойде и ще си го получи. Битката с него е загубена кауза. Всички знаем, че Макгрегър се качва в полусредна категория, когато може да си избира съперници. Ако Конър иска да се бие в моята категория, то тогава аз съм тук. Никъде няма да ходя. Аз съм крал в тази категория. Не знам дали ще има битка между Макгрегър и Масвидал. Не ме интересува. Аз се интересувам само от себе си. Аз искам да се тествам срещу боец като Джордж Сейнт Пиер. Ако Макгрегър иска битка с мен, то тогава нека дойде и говори с краля. Мечтите му за титлата ми ще се превърнат в кошмари.”

След мача с Масвидал не е ясно кой ще бъде следващ опонент на Усман. Преди него той успя да победи по категоричен начин Колби Ковингтън и в момента има много неизвестни около това кой заслужава най-много шанс за шампионска битка в полусредна категория.