Камбуров: Левски е доста солиден отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Превъзхождат и Лудогорец, и ЦСКА като игра от началото на сезона", обяви голмайстор номер 1 в историята на българския шампионат за "сините".

Емблематичният бивш нападател Мартин Камбуров сподели мнението си пред “Мач Телеграф” преди сблъсъка довечера между Локомотив Пловдив и Левски. Двубоят между двата тима стартира от 21:15 часа и ще се проведе на “Лаута”.

“Очаквам да стане един хубав мач, защото и двата отбора са във форма. Мисля, че ще бъде интересно за зрителите на стадиона, както и тези пред телевизорите. Доволен съм от начина, по който започна Локомотив. Представят се на добро ниво до момента и мисля, че ще бъдат един от факторите през сезона, стига да няма повече продадени играчи. Смятам, че успяха да надградят през лятото. Запазиха ядрото си с някои изключения. Продадоха Пиер Зебли. Неговата позиция е специфична, а той пасна много добре. Там може би нещата ще се случат малко по-трудно, но като цяло се получава много добра сплав между българи и чужденци. Представят се много добре от началото на сезона и се надявам така да продължат”, каза Камбуров.

“Точно такъв тип играч, като Зебли, едва ли има, но пък младото момче – Христо Иванов, стои много добре. Интелигентен е и успява да се включва в атаките. На мен ми харесва как играе и това, че му се дава шанс, е положително. Но нямаме човек като Зебли. Играчите от този тип вършат тежката работа и обират високите топки. Надявам се с по-интелигентна игра да се справят и да не се усеща неговата липса”, обяви легендарният голмайстор.

“Левски взеха нови момчета и мисля, че имат дълбочина на скамейката. От това да играеш през 3-4 дни по-хубаво няма. Те имат възстановяване и отново мач. Почти не тренират, а това ги държи в кондиция и в добър ритъм. Видяхме, че отборите, които си отложиха мачовете, загубиха в европейските клубни турнири. Левски не си отложи предишните срещи и успя отново да победи. “Сините” имат и ротации в защитата. Въртят се бранителите, които играят. Левски са доста стабилен отбор. Тези, които влязоха от скамейката срещу Шкупи, се справиха добре. Тези, които започват в мачовете, не губят игрова кондиция. Те според мен са солиден отбор и превъзхождат и Лудогорец, и ЦСКА като игра от началото на сезона. Това е личното ми мнение”, завърши Мартин Камбуров.