Камбуров наказа празнуващия Локо (Пд) и върна Берое на победния път
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Берое записа успех с 2:0 при гостуването си на Локомотив (Пловдив) в мач от 29-ия кръг на efbet Лига. И двете попадения за “зелено-белите” реализира Мартин Камбуров, който наказа бившия си клуб няколко дни след спечелената Купа на България от “смърфовете”.

В тази среща наставникът на домакините Бруно Акрапович не можеше да разчита на наказаните Мартин Лукоев и Бирсент Карагарен. Доста от героите във финала за Купата започнаха като титуляри за Локомотив, сред които Димитър Илиев, Диниш Алмейда, Йосип Томашевич и Петър Витанов.

Съставите на #ЛокомотивПловдив и #Берое

Posted by Beroe on Sunday, July 5, 2020

Тимът на Берое бе без доста основни футболисти в тази среща. Вратарят Душан Перниш бе контузен и на негово място започна Генадий Ганев. Извън състава на заралии бяха още Стив Фуртадо и Ахмед Туба. Така на техните места като титуляри в защитата започнаха Александър Василев и Георги Ангелов. Нападението на Берое бе водено от Камбуров и Фол, докато Йосипович остана резерва.

В първите минути на двубоя, отборът на Локомотив (Пловдив) доминираше сериозно и създаде ситуации пред вратаря на гостите Генадий Ганев. Най-чистото положение се откри пред Доминик Малонга, чийто удар по земя бе спасен от Ганев. В следващите минути Берое изравни играта, а Иван Минчев и Макоута пробваха удари от средна дистанция, но стражът на домакините Илко Пиргов нямаше сериозни проблеми. “Черно-белите” също създадоха някои опасности пред вратата на съперника, но Ганев не се наложи да прави решителни спасявания.

След почивката умората в тима на Локомотив си каза думата и отборът на Берое бе по-добрият на терена. В 57-ата минута Карлос Охене бе фаулиран от Масуеро и съдията отсъди дузпа в полза на “зелено-белите”. Зад топката естествено застана капитанът на Берое Мартин Камбуров, който не сбърка за 0:1.

ГООООООООЛ ЗА БЕРОЕЕЕЕЕЕ!!! 234-то попадение на Камбуров в елита и "Берое" поведе на "Локомотив" в Пловдив!

Posted by Beroe on Sunday, July 5, 2020

Топ реализаторът на efbet Лига през този сезон – Камбуров, отбеляза второто си попадение в мача в 75-ата минута. Александър Цветков направи страхотен пробив по крилото и центрира остро в наказателното поле, където Камбуров намери най-добрата позиция и отклони топката във вратата на Пиргов за 0:2.

С този си успех отборът на Берое събра 46 точки и се доближи на 4 пункта до петия Локомотив Пловдив. “Смърфовете” пък останаха с малки шансове да спечелят медали този сезон, но те триумфираха в турнира за Купата на България за втора поредна година и това е огромен успех за тях.