Камбуров прати ЦСКА 1948 в топ 3 с 245-ия си гол в елита
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" направиха пълен обрат срещу Черно море

ЦСКА 1948 постигна петия си успех от началото на сезона в efbet Лига, след като надигра Черно море с 2:1 на стадион “Тича”. Това бе първи успех за “червените” на чужд терен в елита на българския футбол, а победното попадение отбеляза Мартин Камбуров. Преди това точен за ЦСКА 1948 бе Галин Иванов, а Черно море имаше аванс в срещата с попадение на Матиас Курьор.

Началните минути на срещата на стадион “Тича” не бяха много интересни и головите положения липсваха. Зрелището обаче започна след 20-ата минута. В 21-вата Черно море откри резултата. Родриго центрира отдясно в наказателното поле и топката стигна до звездата на домакините Матиас Курьор, който се разписа с глава за 1:0.

ЦСКА 1948 отговори осем минути по-късно. Галин Иванов получи подаване от Васил Шопов, който на аутлинията направи страхотен финт, след което предостаави топката на бившия играч на Славия и той с прецизен удар я прати в мрежата – 1:1.

В 31-ата минута Стефан Велев шутира опасно от границата на наказателното поле, като топката се отби в коляното на Шопов, след което и в ръката му. След това топката попадна в Андраде, който не успя да намери очертанията на вратата. В тази ситуация “моряците” поискаха дузпа, но главният рефер не посочи бялата точка

Пет минути преди края на първото полувреме Галин Иванов претендираше за дузпа, но вместо това получи заслужен жълт картон за симулация. Няколко минути след това Мартин Камбуров направи сериозен пропуск с глава и резултатът на почивката бе 1:1.

Петнадесет минути след подновяването на играта Черно море беше много близо до втори гол. Васил Шопов обаче успя да избие от голлинията удар на Исмаил Иса.

В 62-рата минута гостите от София получиха дузпа. Виктор Попов наруши правилата срещу Галин Иванов и главният съдия посочи бялата точка. Както обичайно, Мартин Камбуров изпълни 11-метровият удар и даде аванс на своя тим с 245-ия си гол в елита – 1:2.

В 85-ата минута Родриго Вилела можеше да изравни резултата, но ударът му с глава не бе проблем за вратаря Даниел Наумов. Малко след това Мартин Камбуров пропусна да реши всичко в срещата, след като от добра позиция стреля покрай вратата на “моряците”. Все пак “червените” запазиха аванса си и записаха нов успех в efbet Лига.

С този си успех ЦСКА 1948 отново влезе в топ 3 на класирането с актив от 19 точки, изпреварвайки с един пункт отбора на Берое, който утре приема Арда. Черно море пък остана на 6-ото място с 14 пункта.