Камбуров се завърна в Берое и започна да носи точки на заралии
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Неостаряващият нападател отбеляза двете попадения при успеха с 2:1 над Ботев Враца

Берое спечели с 2:1 визитата си на Ботев (Враца), като в герой за заралии се превърна завърналият се в отбора Мартин Камбуров, който беше картотекиран за днешния двубой часове преди първия съдийски сигнал. Неостряващият нападател отбеляза и двете попадения за тима на Димитър Димитров, като ветеранът вече има 248 гола в елита. За домакините се разписа Мартин Николов през първото полувреме. След днешната победа от 17-ия кръг Берое е на 5-ото място с 31 точки, докато Ботев Враца остава 10-и с 15 точки. Лидер в класирането е Лудогорец с 39 точки.

Домакините имаха добра възможност да открият резултата още във втората минута на двубоя, когато Златински изведе Петър Атанасов на чиста позиция, но той прати право в застаналия на голлинията Илиас Хасани.

Натискът на врачани продължи и в следващите минути, като бяха отправени няколко добри удара към вратата на заралии, но без да се стигне до попадение.

Гостите получиха дузпа заради нарушение на Н`Диайе срещу Камбуров, а нападателят на заралии сам изпълни 11-метровия наказателен удар и даде преднина на Берое в 13-ата минута. Това бе и гол №247 в елита на Мартин Камбуров.

В 19-ата врачани възстановиха равенството, когато Мартин Николов се възползва от добро подаване и с плътен удар прати в мрежата зад Красимир Костов.

Обратът можеше да стане пълен в 33-ата, но след удар на Даниел Гаджев, кълбото мина близо до левия страничен стълб.

В началото на втората част грешка на Теди Мезаг можеше да донесе сериозни проблеми за гостите, но Генадий Ганев излезе бързо и успя да блокира удара на Даниел Генов.

Новото попълнение на врачани Дориан Бабунски , който направи много добър мач, в 67-ата минута беше близо до паметно попадение, но след изпълнение на задна ножица топката срещна сглобката на вратата.

В 88-ата минута гостите грабнаха трите точки след блестящо изпълнение на Мартин Камбуров. Александър Василев центрира в пеналта, Камбуров овладя на гърди и със задна ножица прати в мрежата на Ботев за крайното 1:2.