Кандидат-президент на Барса задържа Меси с пост в клубa 1
2 0
Виктор Фонт е убеден, че ще успее да задържи играча, ако спечели изборите

Кандидатът за президент Барселона Виктор Фонт се готви да предложи позиция на Лео Меси в клуба след края на състезателната му кариера.

Мечтаещият за най-високия пост на “Камп Ноу” смята, че по този начин би успял да осуети напускането на аржентинската суперзвезда, за което се говори услиено в последно време.

Договорът на Меси с Барселона изтича в края на сезона, а Фонт е категоричен, че ще успее да задържи играча в Каталуния, ако спечели изборите.

„Изборите са след 60 дни и ще имаме нов президент, нов борд на директорите и нов проект,” коментира Фонт. “Това, от което Меси се нуждае, за да остане в Барселона, е силен проект. Той иска да печели.

“Очевидно липсата на проект в последно време е повлияло на него. Много се надявам, че когато новият президент бъде избран, дано бъда аз, може да го убеди да остане.

„За нас асоциацията между Барселона и Меси е много стратегическа. Той е в клуба от 13-годишна възраст и вярваме, че той трябва да остане в отбора поне до края на кариерата си. Според мен Меси трябва да остане в Барселона и след пенсионирането си.”