Канело и Де ла Оя на съд за 280 милиона долара

Прочетена:1264
Канело и Де ла Оя на съд за 280 милиона долара 1
2 0

Саул “Канело” Алварес – един от най-популярните боксьори на нашето време, ще заведе съдебни дела с искове за колосалната сума от над 280 милиона долара срещу медийна империя и легендарния Оскар де ла Оя.

Канело Алварес, който има 55 победи и 1 загуба в кариерата си на професионалист, както и титли в четири различни версии, подписа контракт за организиране и излъчване на 11 мача през 2018-а с компанията DAZN, като посредник бе спортната агенция на Де ла Оя – Golden Boy Promotions.

Тогава договорът бе наречен “най-големият в историята на спорта”, а според медиите сумата по него наистина е космическа – 370 милиона долара!

Сега обаче скандалът набира страшна скорост, а претенциите на Алварес са за няколко нарушения на обещанията и поетите ангажименти, като боксьорът иска да получи сумата от 280 милиона долара и да бъде скъсан договорът.

Три от заплануваните 11 двубоя вече се състояха, като се очакваше следващият да е срещу Генадий Головкин (трети между тях). След отказ на Канело да се бие с този съперник през 2019-а обаче компанията DAZN отказа да преведе дължимата за миналата година сума на мексиканската звезда.

Това пък е конкретният повод за съдебното дело, заведено от Алварес.

Той съди и медията, и Де ла Оя, когото обвинява за провала на боя с Головкин, който е трябвало да се организира през миналата година.

Сподели