Капитанът Митко Илиев донесе труден успех на Локо Пловдив срещу Искра
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив Пловдив надигра Искра Даниловград с 1:0 като гост в мач от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Така “черно-белите” се класираха за втория предварителен кръг на състезанието. Единственото попадение в мача отбеляза Димитър Илиев от дузпа през второто полувреме.

В първите минути на срещата, играта на националния стадион в Подгорица бе равностойна и головите положения пред двете врати липсваха. Лука Малашевичот състава на домакините пробва изненадващ далечен удар в 23-ата минута, но Мартин Луков не трябваше да се намесва.

В следващите минути Локомотив Пловдив заигра по-добре. Гостите пропуснаха страхотен шанс за гол в 34-ата минута. Умарбаев центрира от фаул в наказателното поле на съперника, където Диниш Алмейда бе оставен непокрит и отправи удар с глава, кълбото се заби в терена, след което премина над напречната греда и не попадна в очертанията на вратата. Малко след това Анте Аралица направи добър пробив и комбинира с Умарбаев, чийто удар бе блокиран от Шахман.

В продължението на първото полувреме Боричич от състава на Искра проби в полето на Локомотив и пусна подаване, като Йованович отправи мощен удар и тпката рикошира в крака на Масоеро, а това затрудни много вратаря Мартин Луков, но националът на България все пак успя да се намеси и изби в корнер. След центрирането от корнер футболистите на Искра поискаха дузпа, след като имаха претенции за игра с ръка, но съдията Богар не посочи бялата точка.

Десет минути след началото на второто полувреме “черно-белите” направиха добра атака, която завърши с удар на Димитър Илиев, но шутът бе блокиран от Шахман.

В 69-ата минута Искра пропусна страхотен шанс за гол. Умарбаев сбърка в близост до аут линията и футболист на домакините центрира остро, като Мартин Луков не успя да избие подаването и топката стигна до Боричич, който от 2 метра не вкара на празна врата. Малко след това домакините имаха нов шанс за гол чрез Аджович, но Луков се намеси чудесно.

В 74-ата минута Локомотив получи дузпа, след като Малашевич извърши нарушение в наказателното поле срещу резервата Кристиан Илич. Зад топката застана Димитър Илиев и капитанът на “черно-белите” не сбърка за 0:1.

Десет минути преди края на редовното време, Лука Малашевич отправи далечен изстрел, с който затрудни Луков, но вратарят на “черно-белите” плонжира и изби в корнер. След изпълнението на ъгловия удар стражът на гостите не бе затруднен.

До края на двубоя Локомотив успя да запази крехкия си аванс и се класира в следващата фаза на Лига Европа.

Състави:

Искра: Кордич, Малашевич, Дринчич (к), Кумбурович, Йованович, Аджович, Като, Шахман, Боричич, Вукович, Петрович

Локомотив Пловдив: Мартин Луков, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Милош Петрович, Бирсент Карагарен, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Момчил Цветанов. Лукас Салинас, Димитър Илиев (к), Анте Аралица