google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на БАТЕ Борисов Егор Филипенко даде интервю преди утрешния двубой с ЦСКА от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата е от 20:00 часа на стадион “Българска армия” като според Филипенко мачът е с много голям залог.

Защитникът сподели мнението си пред клубния сайт на БАТЕ Борисов. Той заяви, че отборът е в добро настроение и се надява победител в мача да бъде решен в редовните 90 минути или чрез продължения, но не иска да се стига до дузпи.

„Пристигнахме в София в добро настроение. Разбира се, голямото ми желание е върнем у дома отново с приповдигнато настроение. Двубоите от Лига Европа винаги са празник, специални битки, като за тях не ни е нужна допълнителна мотивация. Ще сторим всичко по-силите си, за да продължим в следващата фаза“, започна капитанът на беларуския гранд.

„В такъв мач не може да не вземеш предвид съпротивата на противника. Ще се стремим да контролираме топката и да играем атакуващо. Но не може да се каже дали ще успеем да го сторим. В европейските клубни турнири, особено в груповата фаза, доста пъти сме били в ролята на аутсайдер и сме играли като такива – прибрани в нашето поле, разчитайки на контраатака. Целта оправдава средствата“.

„Залогът утре е много голям. Важно е да бъдем концентрирани и да бъдем търпеливи. Всяка грешка може да струва скъпо. Малък детайл може да реши мача. Подготвяме се на 100%“, сподели бранителят на БАТЕ.

„Предвид начина, по който изпълняваме дузпи в последно време, предпочитам да не се стига до 11-метрови наказателни удари. Би било добре  да решим мача в редовното време или продълженията. Но ако се стигне до лотарията на дузпите, надявам се, че всеки футболист на БАТЕ ще направи най-доброто си изпълнение”, каза още Егор Филипенко.

Утрешният мач срещу ЦСКА ще бъде първи за БАТЕ Борисов в квалификациите на Лига Европа този сезон. ЦСКА пък изигра една среща като елиминира Сиренс (Малта) след успех с 2:1 у дома.