Капитанът на Ливърпул разкри тайната за успехите на тима
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън разкри на какво се дължат големите успехи на тима в последно време. Английският национал заяви, че пораженията в 3 големи финала през последните години е причината за последващите успехи на “червените”. 

Настоящият лидер във Висшата лгиа загуби два финала през 2016-та година – за Купата на Лигата на Англия и за Лига Европа, както и финала на Шампионската лига през 2018-та. Капитанът на “червените” споделя, че тези мигове са били трудни за преглъщане от отбора, но в крайна сметка са изградили шампионския манталитет, който да има донесе последващите трофеи и успехи.

“Загубените финали в последните години изиграха важна роля по пътя към сегашните успехи. Тези поражения те правят още по-гладен да се подобриш и да вкараш всичко на място”, започна Хендерсън.

“Всеки път след разочарование успявахме да отвърнем по много силен начин. Знаехме, че рано или късно упорството ни ще бъде възнаградено и съм щастлив, че това се случи през миналия сезон”, завърши капитанът.

Припомняме, че през миналия сезон Ливърпул спечели Шампионска лига след успех на финала срещу Тотнъм. През тази кампания “червените” са на две победи от титлата във Висшата лига, като цели 30 години отборът от “Анфийлд” не е ставал шампион на Англия и е на път да сложи край на това чакане.