Карън Брейди: Висшата лига трябва да обяви невалиден сезон
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Вицепрезидентът на Уест Хем Юнайтед Карън Брейди коментира възможното ранно приключване на сезона в английската Висша лига, заради пандемията от коронавирус. Ето каква е неговата позиция:

„Фактът, че футболът в Англия в момента е в много труден момент, не може да се отрече. Възможно е всички футболни турнири в страната, включително Висшата лига, да бъдат отменени, а сезонът да бъде обявен за невалиден. Ако играчите не могат да играят, състезанието не може да продължи.

От Висшата лига се надяват, че кратката почивка ще помогне на турнира да се рестартира, но е възможно те да бъркат. Какво ще се случи, ако шампионата на Англия не продължи? Единственото справедливо и разумно решение би било да се обяви сезонът за невалиден. Не можем да знаем как биха приключили обстоятелствата в края на сезона. Разбира се, това е огромен удар за Ливърпул, който може да загуби първата титла след 30 години във Висшата лига, заяви Карън Брейди  пред The Sun.

Припомняме, че по-рано тази сутрин излезе информация, че е възможно Ливърпул да бъде признат за шампион във Висшата лига:

Ливърпул може да бъде признат за шампион във Висшата лига, ако сезонът не бъде доигран, съобщи The Telegraph.
Отбелязва се, че почти всички клубове са изразили съгласие Ливърпул да получи титлата, в случай че сезонът не бъде възобновен.

Ливърпул може да бъде признат за шампион във Висшата лига

По-рано стана известно, че английската Висша лига обяви спирането на първенството до 4 април, във връзка с бушуващата епидемията от коронавирус. Също така се разбра, че клубовете от Висшата лига могат да откажат да продължат сезона след паузата.

В момента Ливърпул води в класирането във Висшата лига , отбелязвайки 82 точки, пред най-близкия си преследвач -Манчестър Сити, който е с 25 точки.