Карло: “Оттеглям се, след като приключа с Реал”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Знаменитият италиански специалист разкри плановете си в интервю за Il Messaggero

Наставникът на европейския клубен шампион Реал (Мадрид)  – Карло Анчелоти, обяви, че ще сложи край на треньорската си кариера след приключване на ангажиментите му към Кралския клуб.

„24 титли в моята кариера? Истината е, че тези сметки нямат значение за мен,” споделя италианският специалист в интервю за Il Messaggero. “Ще ги направя накрая, когато балансът има повече смисъл. Сега съм фокусиран върху тренировките, харесва ми ежедневната работа.

“Допреди няколко години приоритетите ми бяха тактиката, сега се фокусирам върху човешките отношения, опознаването на хората и новите поколения.

„На този етап в Мадрид ще завърши моята кариера. След като приключа работата си тук ще се оттегля. Реал Мадрид е върхът във футбола. Има смисъл да се сложи край след това преживяване.

“Ако говорим за трофеи, Белия балет и Милан са отборите, с които се чувствам най-свързан. Сегашният Мадрид е на много високо ниво и не само техническо.

“Това е сериозен отбор със скромни играчи: дори звездите са стъпили на земята. Модрич, Каземиро и най-опитният Бензема ръководят групата. Качеството е безспорно, но само това няма да е достатъчно.

“Хората са фундаментални и този Мадрид е уникален. Бензема заслужава Златната топка, той имаше изключителен сезон.

„Ще се борим за титлата. Барса се подсили, Севиля все още е конкурентен, а Атлетико е много стабилен. В Билбао има експертен треньор като Валверде, Валенсия на Гатузо има своята история зад гърба си”,