google новини лого Последвай ни
Добави коментар
43-годишният бивш таран е в затвора за укриване на данъци

Една от големите звезди на норвежкия футбол – Джон Карю, който получи 14-месечна ефективна присъда за укриване на данъци в особено големи размери, е помолил да излезе от килията, за да може да работи като футболен треньор, съобщиха от местната футболна федерация.

43-годишният Карю, който има в актива си 91 участия в националния тим на скандинавската държава, е укрил между 2014 и 2019 година данъци за 12,8 милиона крони (1,2 милиона евро). По време на кариерата си Карю игра във Валенсия, Астън Вила, Уест Хям, Олимпик Лион и Бешикташ,

“Той се надява да бъде пуснат на свобода с електронна гривна, за да изпълнява новите си задължения”, се казва в изявлението на федерацията.

“Хубаво е, че иска да предложи знанията си на децата и подрастващите. Тази работа може да облекчи присъдата му, което в неговия случай е ситуация, в която печели при всички положения”, коментира президентът на федерацията Лизе Клавенес.

През декември Карю сам се свързал с норвежката федерация, за да предложи услугите си. Ако му бъде позволено да излиза от затвора, той ще работи между четири и пет часа на ден.

“Нямам търпение да се върна към спорта. Футболът все още е важна част от живота ми. Ще бъде добре да мога да помогна за развитието на ново поколение от футболисти”, заяви Карю.